Categories
Blogg

Tvätta soffan

Tvätta soffan

Är det dags att tvätta din soffa ? Smarta sätt att rengöra din soffa . Du vill inte sitta på en dammig och smutsig soffa. Men även om du tycker att det är dags att tvätta din soffa, vet du hur du gör det på rätt sätt? Om du gör det slarvigt riskerar du att förstöra din dyrbara möbel.

Tvätta din soffa på rätt sätt

Om du har en bra  städfirma som kommer regelbundet kan du vara om en rekommendation. Vissa städfirmor tvättar även dina möbler som en extra tjänst. Om du är osäker på om du kan tvätta din soffa själv kan detta vara det säkraste alternativet.

Om du behöver ångrengöra din soffa är det inte tillrådligt att försöka detta med vad du har i din rengöringskitlåda.

Indikatorer för rengöring av soffa.

  • W – detta betyder vatten. Vatten är det mest effektiva sättet att rengöra en soffa.
  • S – detta betyder att soffan är känslig för vatten. Undvik att spilla te eller kaffe och soffan bör kemtvättas. Hör med städfirman om de har någon som kan hjälpa dig med detta. Kom ihåg att du har vissa rättigheter om kemtvätten gör ett misstag, men inte om de vill låta vara en professionell städare!
  • B/W – Detta är en indikator som betyder torr skumtvätt. Även om det är möjligt att utsätta din soffa för vatten, är det ibland det bästa sättet att tvätta din soffa.
  • X – Använd endast en robotdammsugare för att dammsuga här! Det är viktigt att arbeta försiktigt med ett munstycke som inte sliter på soffans tyg.

Om tyget inte kan tas bort En särskilt svår aspekt av sofftvätt är när tyget inte kan tas bort. Kvalitetssoffa är utformad på detta sätt. Om soffan är klädd i läder kan den tvättas effektivt utan att behöva ta bort lädret, så det är inte så svårt. Men om sittdynorna och kuddarna är gjorda av tyg kan innehållet påverkas av hur soffan rengörs. Vatten kan samlas på insidan av kuddarna och orsaka en obehaglig om det inte torkas ordentligt.