Categories
Blogg

De rätta kläderna för dig som älskar utomhuslivet

Att få vara ute i den friska luften under den blåa himlen är sannerligen en underbar upplevelse. Kanske är du någon som ger dig ut på långa expeditioner där du utforskar naturen eller så föredrar du helt enkelt en trevlig promenad lite då och då. Vad fallet än må vara är det en stor fördel för både kropp och själ om du väljer ut kläder som förbättrar din upplevelse. Nedan kommer vi att kika på klädmaterial som hjälper dig avsevärt när kommer till att njuta av utomhuslivet klädd i sköna kläder.

Plagg som leder bort svett

Inte är det förvånande att bambukläder från northorganic.se har blivit så populära. Bambu är en förnybar resurs som snabbt växer tillbaka efter skörd och som kan odlas utan krav på stora mängder vatten och kemikalier. Bambufibrer är samtidigt hållbara, vilket betyder att du slipper att konstant byta ut dina kläder på grund av att de har blivit slitna.

Visst låter detta klimatsmart, men vad är det egentligen som gör bambukläder så ypperliga som utomhusplagg? Jo, bambukläder är antibakteriella och mycket duktiga på att leda bort svett. Bambu gör därför susen en varm sommardag och används flitigt vid tillverkning av bland annat underkläder. Som om inte detta vore nog bidrar bambukläder med lite av ett UV-skydd så att du kan känna dig extra säker när solen står på. Bambuplagg är helt enkelt ett utomordentligt alternativ när du är på jakt efter kläder som blir passande för dig som älskar utomhuslivet.

Det kan aldrig gå fel med ekologisk bomull

Ett ytterligare material som definitivt bör lyftas fram är ekologiska bomullskläder. Plagg i bomull har du säkerligen tidigare haft på dig då det är ett mycket populärt material att använda vid tillverkning av kläder. Det är dock viktigt att tänka på miljön och ta smarta köpbeslut, och därför kan det rekommenderas att kika på specifikt ekologiska bomullskläder. Då kan du vara säker på att kläderna produceras via miljövänliga metoder och där skadliga bekämpningsmedel undviks.

Genom att välja någon av de ovannämnda materialen gör du klimatsmarta val där du tänker på miljön samtidigt som du får ha på dig riktigt bekväma plagg. Om det är hög tid för att hitta nya kläder som både passar inomhus och utomhus är det bambu eller ekologisk bomull som gäller!