Att använda protein som kosttillskott

Många här i vårt avlånga land tar beslutet att använda sig av olika kosttillskott för att antingen få i sig ämnen som man saknar för hälsans skull eller för att prestera bättre under träningspassen. Protein är ett av dessa kosttillskott som flitigt används, och vi ska nedan gå in mer på ämnet kring proteinpulver.

Om du vill få en händig översikt av en lång rad olika sorters kosttillskott, eller kanske lära dig mer om vad hälsokost är: ta en tur över till Hälsokostoteket. Här finner du allt och lite till kring allt som har att göra med hälsokost.

Vem gynnas av proteinpulver?

Proteinpulver är vanligt att inta om man är någon som flitigt tränar. Protein är ett ämne som ser till så att dina muskler byggs upp, och varje gång du rör dig krävs det protein för att klara av dessa rörelser. De flesta får i sig nog med protein bara genom kosten, men det finns vissa undantag. Om du tränar ganska hård styrketräning och vet med dig att kvällsmaten är långt borta kan proteinpulver se till så att du klarar dig hela vägen fram.

Proteinpulver brukar dessutom intas av veganer och vegetarianer som inte alltid får i sig alla de viktiga ämnena som krävs för en hälsosam vardag. Ta tillfället i akt och köp protein här om du känner att du är någon som kan gynnas av den här sortens hälsokost. Allt som allt bör omkring 15 % av ditt energiintag bestå av proteiner.

Kreatin som kosttillskott

Är du intresserad av hälsokost och vill vända dig till ett kosttillskott som möjligtvis kan hjälpa dig att prestera bättre under träningspassen? Kreatin som kosttillskott har använts sedan 1990-talet för att se till så att man har förutsättningarna att träna till max.

Hur fungerar då egentligen denna hälsokost? Jo, kreatin finns naturligt i våra muskler, och den omvandlar lagrad energi till rörelseenergi. Det finns en maximal mängd kreatin som kroppen har innan överskott börjar utsöndras, men om du inte än har nått dit har kreatin möjligheten att ge dig den där extra energibufferten så att träningspasset går bättre för dig.

Vitaminer och mineraler

Utöver protein och kreatin finns det två viktiga sorters hälsokost som din kropp verkligen behöver: vitaminer och mineraler. Utan alla de rätta vitaminerna och mineralerna kommer du snabbt att börja känna dig mycket trött, hängig och din koncentrationsförmåga försämras. Risken för att du blir sjuk kommer också att öka. För att undvika dessa besvär kan du äta vitaminer och mineraler i form av tabletter för att se till så att din hälsa förblir på topp varje dag.